Vezi care este cuantumul amenzilor care au intrat în vigoare de astăzi, 1 februarie!

5400
Image: Colin Keegan/Collins

Astăzi au intrat în vigoare noile reglementări care prevăd o amendă de 500 de euro pentru persoanele care vor să călătorească de pe aeroportul din Dublin, fără un motiv întemeiat. În week-end-ul care s-a încheiat, oamenii legii au amendat 280 de persoane din acest motiv.

Tot în acest sfârşit de săptămână, peste 150 de persoane au fost sancţionate atât pentru organizarea, cât și pentru participarea la petreceri private atât în capitală, cât și în alte opt județe.

De asemenea, au existat 300 de persoane depistate fără un test PCR negativ valid, patru persoane fiind deferite către DPP (Director of Public Prosecutions).

„Marea majoritate a oamenilor continuă să respecte reglementările de sănătate publică. În acest sens, se protejează pe ei înșiși și pe alții. Cu toate acestea, unii oameni continuă să se angajeze într-un comportament care ne supune pe toţi din jur riscului de a fi infectaţi cu coronavirus. În acest stadiu, nimeni nu poate spune că nu este pe deplin conștient de sfaturile de sănătate publică și de potențialele pericole – inclusiv moartea și bolile grave.

„Oamenii trebuie să rămână acasă. Faceți doar călătorii esențiale. Limitați contactele sociale. Exersați distanțarea socială și spălați-vă mâinile.”, a transmis un ofiţer al poliţiei.

Începând de astăzi, 1 februarie 2021, pot fi emise următoarele amenzi:

  • 500 EUR pentru o persoană angajată în călătorii internaţionale de la un aeroport / port, fără o scuză rezonabilă
  • 500 EUR pentru o persoană care organizează o petrecere privată
  • 150 € pentru o persoană care ia parte la o petrecere privată
  • 100 EUR pentru o persoană angajată în călătorii peste limita admisă de 5 kilometri fără scuze rezonabile
  • 80 € pentru nepurtatea măştii de protecţie în spaţiile în care se solicită acest lucru.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii