Varadkar: Suntem pe drumul bun spre a ușura restricțiile din 4 mai

1252
Image: Julien Behal Photography/PA Wire

Tanaiste Leo Varadkar a declarat că Irlanda este „pe drumul cel bun” pentru ca o parte din restricții să fie eliminate de luna viitoare. Liderul Fine Gael a confirmat că 4 mai rămâne data de la care anumite măsuri vor fi ușurate dacă numărul de noi cazuri continuă să scadă.

Autoritățițe au anunțat că Pfizer va livra încă 550.000 de doze de vaccin în al doilea trimestru al acestui an. Varadkar a menționat, într-o postare pe Twitter, că guvernul așteaptă să își îndeplinească obiectivul de vaccinare pentru următoarele trei luni.

„În raport cu programul de vaccinare, vom primi și administra între 3.5 – 4 milioane de vaccinuri în al doilea trimestru al acestui an, adică în lunile aprilie, mai și iunie.

„Și din acest motiv, programul de vaccinare este pe drumul cel bun. Deși a trebuit să facem multe modificări la planul inițial, de la începerea acestui program, suntem convinși că ne vom atinge obiectivele.”

„De asemenea, suntem pe drumul cel bun pentru a ușura restricțiile din 4 mai, așa că situația trebuie să evolueze într-un sens pozitiv, adică e necesar să avem o scădere a cazurilor noi în continuare.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii