Vameşii au descoperit, în portul Dublin, mai mulţi câini transportaţi fără acte legale

407
Image: An Garda Siochana/Facebook

Şapte câini adulţi şi alţi 26 de pui au fost confiscaţi de către Gardai după ce oamenii legii au verificat două vehicule în portul Dublin.

Ofițerii de la Unitatea de Imigrări din cadrul Gardai au ridicat patrupezii întrucât şoferii celor două maşini nu au putut prezenta paşapoarte pentru animalele în cauză şi nici alte documente. Câinii au fost duşi la DSPCA, unde au fost puşi în carantină.

Gardai a atras atenţia că: „Puii cu vârsta sub șase luni nu au voie să călătorească dintr-o ţară în alta. Toate animalele au fost confiscate, puse în carantină şi acum sunt în grija DSPCA. Şoferii vehiculelor au fost chestionaţi în legătura cu scopul călătoriei.”

O purtătoare de cuvânt a DSPCA a declarat: „Ne-au fost aduşi mai mulţi căţeluşi în vârstă de aproximativ două săptămâni care călătoreau alături de femelele mamă.”

„O altă femelă este aproape de a făta. Mulţi dintre câini sunt plini de purici şi au greutatea corporală sub nivelul normal, iar unul dintre cățeluși are cordonul ombilical infectat. De asemenea, mai mulţi căţei din rasa Jack Russel au cozile tăiate.

„Acest caz este în curs de investigare, iar, în acest moment, niciunul dintre câini nu poate fi plasat în foster sau dat spre adopţie.”

Reprezentanţii DSPCA au ţinut să mulţumească poliţiştilor şi au amintit că serviciul de salvare a animalelor funcţionează şi pe perioada pandemiei.

Comentarii