Un şofer a fost prins la 250 de kilometri de casă fără a avea o justificare plauzibilă

1850
Image: DublinLive

Şoferul respectiv a fost oprit în trafic de către Gardai, în week-end-ul care tocmai s-a încheiat. Acesta parcursese deja 250 de kilometri din totalul de 400 pe care şi-i propusese iniţial, însă planurile acestuia au fost date peste cap de către oamenii legii care au conchis că această călătorie era una neesenţială, bărbatul neputând oferi niciun motiv plauzibil pentru a-şi explica intenţia.

Deși restricțiile au fost relaxate parţial începând de astăzi, oamenii putând parcurge 5 km în loc de doi, Gardai cer publicului să rămână acasă pe durata restricțiilor, cu excepția cazului în care călătoria lor este considerată ca necesară.

Oamenii legii au împărtăşit şi alte situaţii în care oamenii au făcut călătorii pe distanţe lungi, fără justificare.

Spre exemplu, doi irlandezi au condus 100 de kilometri, în ciuda restricţiilor, până în Irlanda de Nord, cu un motiv, cel puţin bizar, a declarat Gardai.

Ofițerii aflați în patrulă au oprit, săptămâna trecută, o mașină în Wilkinstown, Meath, în portbagajul căreia se aflau 26 de canistre cu petrol. Atât vehiculul, cât şi combustibilul au fost confiscate.

Într-o altă situaţie, Gardai a oprit în trafic un bărbat din Clondalkin care transporta o saltea pe acoperișul mașinii sale. Poliţiştii i-au atras atenţia acestuia că în timpul restricţiilor doar călătoriile esenţiale sunt permise.

Duminică seara, Gardai au fost nevoiți să întoarcă din drum un alt şofer care ”ieşise cu maşina ca să-şi limpezească mintea” la mai bine de 100 de km de casă. Acesta a fost oprit la un punct de control din Glencree, Co Wicklow.

Oamenii legii au depistat şi un motociclist care gonea cu viteză pe autostradă. Verificat fiind, testul a arătat că bărbatul consumase cocaină şi cannabis.

Un alt motiv pe care l-au oferit poliţiştilor, cei opriţi în trafic, au fost cozile prea lungi la magazinele de unde obişnuiau să îşi facă cumpărăturile, aşa că au decis să meargă într-un alt oraş ca să evite acest lucru. Persoanele în cauză au fost întoarse, se asemenea, din drum.

Comentarii