Un medic expert din Dublin avertizează că numărul infectaților cu Covid-19 ar putea să crească „dramatic” după redeschiderea pub-urilor și a cluburilor

298
Image: Pixabay

Pub-urile care nu servesc mâncare sunt programate să fie deschise luni, 10 august.

Taoiseach Micheal Martin a declarat că numărul de cazuri noi va fi monitorizat „cu foarte mare atenție” înainte de a se lua decizia de a permite pub-urilor și cluburilor de noapte să-și deschidă ușile.

Profesorul virusolog de la Trinity College, dr. Kim Roberts, a declarat că deschiderea unora dintre ele, în primă fază, a fost „riscantă”, explicând că 20% din cazurile recente provin din transmiterea în rândul comunității, transmite Dublin Live.

„În prezent, numerele noastre arată încă foarte bine în comparație cu alte țări europene, dar merită să privim înainte și să încercăm să limităm cât mai multă transmiterea, astfel încât numerele să nu crească în următoarele săptămâni.”

„Un lucru pe care îl învățăm urmărind alte țări care nu au reușit să controleze epidemia la fel de bine ca noi, este că, dacă deschidem prea repede și există o mulțime de transmisii, va exista încă un impact economic uriaș.”, a mai spus dr. Roberts.

Medicul a avertizat că, deschiderea localurilor care servesc mâncare, a fost riscantă de la început.

„Am văzut în alte țări că au existat grupuri de transmisie asociate cu pub-uri și cluburi de noapte”, a spus acesta.

„Cred că pub-urile și cluburile de noapte constituie o activitate semnificativă riscantă în transmiterea virusului, deoarece oameni stau în interior, destul de apropiați și nu poartă măști de protecție.

Însă Dr. Roberts nu crede că va fi nevoie ca țara să revină la blocarea completă.

„Nu cred că este necesar pentru că suntem cu toții mai bine educați acum.”, a conchis medicul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comentarii