Un irlandez și-a scos casa la tombolă ca să strângă bani pentru fata lui bolnavă de leucemie

821
Image: IrishMirror

Un irlandez își vinde casa de vis de lângă Freshford, Kilkenny, într-un efort de a strânge fonduri pentru a-și ajuta fiica în timpul luptei cu leucemia.

Mark Keoghan, originar din Kilkenny, dar care locuiește și lucrează acum în Marea Britanie împreună cu familia sa, adoptă o abordare nouă în ceea ce privește strângerea de fonduri, după ce familia sa a primit vestea devastatoare despre fiica lor de șapte ani, Mollie, la începutul acestui an.

Împreună cu soția sa Lucy și fiii lor Alfie, în vârstă de 6 ani, și Teddy, de 4 ani, familia a decis să își vândă casa din Kilkenny.

Cu toate acestea, printr-o metodă potrivită pentru vremurile neobișnuite în care trăim, casa de vis poate fi câștigată la tombolă.

În ceea ce privește veniturile, familia donează, de asemenea, 5% din veniturile din vânzarea biletelor către Children’s Cancer and Leukaemia Group (CCLG), care sunt două organizații caritabile care sunt foarte aproape de inima lor.

Keoghan a explicat modul în care viața sa s-a schimbat pentru totdeauna când a aflat vestea că fiica sa a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută și cum vrea să ajute alte persoane precum Mollie.

„Era pe 30 iulie. Se plânsese anterior că avea dureri de picioare, brațe, cap – încă din martie. Am fost la spital și la A&E de aproximativ cinci ori în mijlocul nopții și, ca de obicei, când a ajuns acolo, ea a avut o recuperare miraculoasă, așa că ne-au spus „du-te acasă și dă-i niște Calpol”.

Numai că starea fetei nu s-a ameliorat, iar după mai multe teste, părinții au primit și cruntul diagnostic, după care a început un adevărat calvar odată cu drumurile la spital, transfuziile și investigațiile medicale.

Tombola a fost lansată pe 13 noiembrie și de atunci s-au vândut 8.000 de bilete. Scopul familiei este să vândă 130.000 de bilete, la prețul de 5 lire biletul înainte de sfârșitul lunii ianuarie.

În ceea ce privește casa, aceasta are patru dormitoare, situată fiind pe marginea unui deal cu vederi uimitoare asupra peisajului rural, aflându-se la numai 12 km de orașul medieval Kilkenny.

În ciuda aspectului său vechi exterior, casa a fost construită în 2010/11, folosind cantități extinse de calcar natural provenit din pământul familiei.

În ceea ce privește facilitățile oferite, casa are încălzire prin pardoseală și un sistem de apă sub presiune care alimentează un puț adânc de 400 de metri, care există, de asemenea, la fața locului.

”A fost foarte dificil pentru că este o casă minunată și a fost visul meu să o construiesc acolo și să mă așez în cele din urmă. Cu toate acestea, viața se schimbă. Diagosticul lui Mollie ne-a făcut să ne dăm seama că viața este mai mult decât decât cărămizi și mortar.”

Pentru cei interesați de participare, detalii despre tombolă pot fi găsite pe pagina oficială și, de asemenea, mai multe informații pe Facebook (Dream House Ireland) și pe Instagram (windreamhouseireland).

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii