Un avion Ryanair a aterizat de urgență la Berlin

175

Un avion aparţinând companiei aeriene Ryanair, care asigura o legătură de la Dublin la Cracovia, a fost nevoit să aterizeze, duminică, pe un aeroport la Berlin, a anunţat poliţia germană, fără să precizeze imediat motivul, relatează AFP.

Cotidianul Bild Zeitung scrie că ar fi fost vorba despre o alertă cu bombă.

„Avionul Ryanair care a aterizat de urgență a raportat o urgență aeriană și, prin urmare, i s-a acordat imediat un permis de aterizare la BER”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Jan-Peter Haack pentru Bild.

Aeronava – la bordul căreia se aflau 160 de persoane – a aterizat duminică, la ora locală 20.08, pe pista Aeroportului Berlin-Brandenburg, în sudul capitalei germane.

Avionul a ajuns la sol în siguranță, iar pasagerii au fost debarcați, fiind verificați de către echipajele de securitate. Presa germană scrie că și bagajele acestora au fost scoase pe pistă pentru a fi controlate de echipe cu câini.

„După ce au fost eliberați de autoritățile germane, pasagerii au călătorit mai departe la Cracovia cu o aeronavă de rezervă Ryanair, fiind înregistrată o întârziere la sol de aproximativ șapte ore.”

Incidentul vine la o săptămână după ce un zbor Ryanair a fost forțat să se îndrepte spre Belarus, jurnalistul Roman Protasevich fiind arestat la sosire.

În iulie anul trecut, un alt avion Ryanair de la Dublin la Cracovia a fost obligat să aterizeze de urgență la Londra tot după o amenințare falsă cu bomba.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii