Trei persoane au părăsit hotelul în care trebuiau să stea în carantină. Gardai a identificat deja una dintre ele

231
Image: An Garda Siochana

Una dintre cele trei persoane a fost localizată, în timp ce căutarea celorlalte două continuă.

O declarație a Departamentului Sănătății a reafirmat că este o infracțiune dacă oamenii nu îndeplinesc cerința legală de a se prezenta la carantină obligatorie instituită în anumite hoteluri și, de asemenea, dacă se opun în a fi transportaţi către unităţile respective sau dacă părăsesc o unitate desemnată fără autorizație.

„O persoană găsită vinovată de aceste infracțiuni sau de alte infracțiuni relevante este pasibilă de o amendă de până la 2.000 euro, închisoare pentru o lună sau ambele. An Garda Síochána va investiga orice infracțiune suspectată și va aplica aceste legi.

Începând de vineri, toți pasagerii care sosesc în Irlanda din statele desemnate sunt acum obligați să pre-rezerve cazare într-un hotel desemnat pentru carantină și să plătească în avans pentru șederea lor.

Costul sejurului care variază de la 10 la 12 nopți, începe de la 1.875 EUR de persoană şi include cazare și mâncare, precum și transport la hotel și testare.

În conformitate cu noile reguli, oricine ajunge în Irlanda din lista țărilor cu „risc ridicat” trebuie să fie pusă în carantină timp de 14 zile după ce ajunge pe insulă. Nerespectarea acestui lucru va duce la aplicarea unei amenzi.

Carantina într-un hotel desemnat se aplică, în prezent, celor care vin din 33 de ţări considerate cu risc crescut.

Acestea sunt: Argentina, Angola, Austria, Bolivia, Botswana, Brazilia, Burundi, Capul Verde, Chile, Columbia, Rep. Democrată a Congo, Ecuador, Eswatini, Guyana Franceză, Guyana, Lesotho, Malawi , Mauritius, Mozambic, Namibia, Paraguay, Africa de Sud, Rwanda, Tanzania, Panama, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela, Seychelles, Emiratele Arabe Unite (EAU), Zambia și Zimbabwe.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii