Televiziunea RTE a primit mii de reclamații din cauza unei scenete din programul de Revelion

207
Image: RTE.ie

RTÉ a declarat că a primit 3.500 de e-mailuri și 1.250 de apeluri care vizau programul Waterford Whispers difuzat în noaptea dintre ani. Emisiunea a atras și critici online, dar și oprobriul publicului care a cerut eliminarea din grilă.

Postul de televiziune a transmis un mesaj prin care le-a cerut scuze „celor care au fost jigniți de acest segment”.

„De vineri, RTÉ a primit aproximativ 3.500 de e-mailuri și 1.250 de apeluri referitoare la segmentul de schițe Waterford Whispers din programul dedicat Revelionului.”

În „Waterford Whispers”, prezentat de fostul moderator RTÉ News Aengus MacGrianna, Dumnezeu este descris ca fiind o „figură implicată în scandalurile de hărțuire sexuală actuale”.

Clipul s-a încheiat cu o replică prin care, producătorul de film Harvey Weinstein, care execută o condamnare de 23 de ani în SUA pentru viol și agresiune sexuală, a „solicitat o nouă rejudecare în Irlanda”.

Arhiepiscopul Armagh-ului a cerut RTÉ să înlăture ceea ce, descrie acesta, este ”un clip ofensator și blasfemic”.

Într-un mesaj pe Twiiter, arhiepiscopul Eamon Martin a spus că este „șocat” că producătorul TV nu și-a dat seama cât de profund ofensator a fost acest program ”care îl acuza pe Dumnezeu de viol și care vorbește despre închiderea Sa”.

De asemenea, există deja o petiție semnată de peste 6.000 de persoane care reclamă modul ofensator în care au fost transpuse faptele în programul respectiv. Aceasta poate fi semnată AICI.

În ciuda reclamațiilor, programul rămâne însă pe RTÉ Player, însoțit însă de un avertisment adresat potențialilor telespectatori.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii