Tanaiste Leo Varadkar a dat de înțeles că pub-urile nu se vor redeschide întrucât NPHET recomandă „o abordare prudentă”.

266
Image: DublinLive

Tanaiste Leo Varadkar a sugerat că NPHET va adopta o abordare „foarte prudentă” în ceea ce privește redeschiderea pub-urilor pe 10 august.

Acesta a declarat că Guvernul va lua niște măsuri care nu vor fi pe placul companiilor care nu s-au redeschis încă, dar, a completat el, autoritățile nu vor ca țara să revină la situația anterioară și nici să riște redeschiderea școlilor.

„Ceea ce pot să spun este un adevăr nefericit, că această pandemie este încă înfiorătoare în întreaga lume și chiar în Europa, unde este sub control relativ. Am observat o creștere a cazurilor și aici, în Irlanda.

„Nu vrem să facem ceva care să pună în pericol deschiderea școlilor și colegiilor în săptămânile următoare. De aceea, luând în considerare sfatul NPHET, vom adopta o abordare foarte prudentă în săptămânile următoare.”, a transmis Varadkar.

Taoiseach Micheál Martin nu a făcut niciun comentariu pe această temă în timp ce se îndrepta spre Cabinet, însă a spus că sfatul NPHET este „foarte ferm”.

Cel mai probabil acesta va veni cu detalii după ședința din această seară.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii