Sute de puncte de control ale Gardai pe întreg teritoriul Irlandei. Verificările se vor intensifica ca urmare a restricțiilor

2905
Image: An Garda Siochana

Sute de puncte de control sunt, în prezent, amplasate peste tot în țară, atât ca parte a operațiunilor polițienești regulate, cât și ca urmare a restricțiilor de nivel cinci Covid-19.

Șoferii au fost avertizați cu privire la pericolele pe care le implică condusul în stare de ebrietate, ofițerii supunându-i la etilotest, de multe ori, pe cei opriți în trafic. Chiar în ziua de Anul Nou, în Tallaght, polițiștii au arestat trei conducători auto, doi dintre ei fiind sub influența drogurilor, iar unul sub influența alcoolului.

De la începutul pandemiei, punctele de control ale Gardai au devenit o obișnuință pe teritoriul Irlandei, iar dacă se va modifică limita de călătorie, acestea vor fi și mai vizibile. În prezent, oamenii legii efectuează controale pe principalele artere, în urma interdicției de a călători interjudețean.

În plus, polițiștii sunt trimiși să patruleze în zonele publice. Asta înseamnă o prezență crescută în zona parcurilor, unde, de regulă, se adună grupuri mari de oameni în ciuda restricțiilor.

„An Garda Síochána va continua să se angajeze în patrulare de înaltă vizibilitate în zone publice cheie, cum ar fi parcurile și zonele de agrement.

Ce vă vor întreba oamenii legii dacă vă opresc în trafic?
– Unde te duci? Este împotriva noilor reguli să călătorești la mai mult de 5 km de casa ta, așa că prima întrebare este încotro te îndrepți.
– Ai o scrisoare de la serviciu? Toți lucrătorii esențiali ar fi trebuit să primească o scrisoare de la angajatorul lor care să le permită să călătorească – este important să aveți această scrisoare asupra voastră.
– Unde locuiți? Gardai vă va întreba de unde călătoriți pentru a verifica dacă vă aflați pe raza dvs., țineți minte că pot verifica în mai puțin de un minut, adresa unde este înregistrată mașina.
– Lucrătorii neesențiali pot depăși limita de 5 km doar din motive esențiale, cum ar fi îngrijirea unei persoane dragi bolnave sau vulnerabile.

Excepții
Gardai a reiterat faptul că există o serie de excepții de la interdicția de călătorie de 5 km și au pus un accent sporit pe sprijinul acordat victimelor abuzurilor domestice.

Aceștia au adăugat că regulile nu se aplică victimelor și au organizat o operațiune majoră de sprijinire a victimelor abuzurilor.

„Dacă sunteți victima abuzului sau cunoașteți un membru al familiei sau un prieten care este victima unui astfel de abuz, aceste informații sunt importante pentru noi și vă rog să luați legătura cu An Garda Síochána. Dacă aveți nevoie de asistență sau sprijin urgent , vă rugăm să sunați la 999 sau 112, suntem acolo pentru a asculta pentru a ajuta și pentru a proteja.

„Dacă nu puteți contacta telefonic, vă rugăm să vă adresați oricărui membru al An Garda Síochána de gardă, de patrulare, la un punct de control și să căutați asistență, suntem aici pentru a vă ajuta.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii