Sute de irlandezi blocați în UK au ajuns pe aeroportul din Dublin

284
Coronavirus (Stock) (Image: Getty)

Rapoartele din Marea Britanie și Africa de Sud privind noua tulpină de coronavirus, care pare să se răspândească mai ușor, provoacă alarmă. Asta în condițiile în care epidemiologii spun că aceasta este mai transmisibilă și provoacă creșterea cazurilor în Anglia, Scoția și Țara Galilor, în prezent.

Situația ridică îngrijorare și în Irlanda întrucât sute de rezidenți blocați în UK, după impunerea noilor restricții, au ajuns pe aeroportul din Dublin. Aceștia sunt obligați să se izoleze la domiciliu.

O interdicție de călătorie între Irlanda și Marea Britanie, pentru zboruri comerciale și feriboturi, rămâne în vigoare până la 31 decembrie.

Două zboruri consulare speciale – unul operat de Aer Lingus și unul de Ryanair – au fost organizate de Departamentul Afacerilor Externe pentru a-i transporta pe irlandezii blocați în Marea Britanie, înapoi acasă. O parte au fost aduși și cu feribotul.

Dr. Colm Henry a avertizat că noua tulpină din Marea Britanie a ajuns probabil și în Irlanda.

Cazurile COVID-19 de pe insulă s-au triplat în decurs de o săptămână, dându-le motive autorităților să creadă că noua tulpină este deja de multă vreme în Republică.

El a avertizat că oamenii care au ajuns în Irlanda din Marea Britanie, începând cu 11 decembrie, ar trebui să nu aibă niciun contact în perioada sărbătorilor de iarnă.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii