Știri Dublin24 – Irlanda – 09 august 2020

912
Image: Stephen Collins/Collins Photos Dublin

Cel puțin 1.200 de persoane vor fi concediate din cauza unei reacții guvernamentale „inutile și iresponsabile”, a declarat președintele Camerei de Comerț Kildare, după carantinarea județului

Allan Shine a declarat că decizia Guvernului va „provoca o distrugere economică a regiunii”. Cei 400 de membri ai Camerei au peste 38.000 de angajați.

Aceștia au încercat să-și repornească afacerile, să reangajeze oameni și să le ofere șansa de perfecționare și recalificare „pentru a face față mediului economic actual”, a spus Shine.

„Nu a existat absolut nicio implicare sau consultare din partea NPHET, HSE sau a nimănui din Guvern.

„Acest anunț vine în continuare ca un șoc pentru întreprinderi. Ne străduim să înțelegem de ce NPHET și Guvernul nu au putut comanda o extindere cuprinzătoare a testărilor în zonele afectate din Kildare, Laois și Offaly.”

Shine susține că comunitățile au nevoie acum de dialog guvernamental zilnic pentru a asigura „o ieșire din această situație cât mai repede posibil”.

„Sănătatea publică este și va fi întotdeauna prioritatea numărul unu”, a adăugat el.

„Economia trebuie să fie, de asemenea, un punct cheie. Întreprinderile sunt la limita subzistenței și acest blocaj va închide multe dintre ele permanent.”

Kildare TD și co-liderul social-democraților, Catherine Murphy, a blamat și ea decizia Guvernului.

Purtarea măștilor de protecție în magazine, supermarketuri și centre comerciale va fi obligatorie începând de luni

Decizia, anunțată inițial în urmă cu câteva săptămâni, va fi pusă în aplicare la fel cum s-a întâmplat și cu aceeași măsură valabilă în transportul public. Hotărârea a fost confirmată de premierul Micheal Martin odată cu anunțul potrivit căruia Irlanda nu va trece la etapa a patra de ridicare a restricțiilor pe 10 august.

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează răspândirea virusului. Trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde.

Atenție! Meduza cunoscută sub numele de ”coamă de leu” a apărut pe o plajă din nordul Dublinului

Cei care merg pe plajele din Dublin sunt avertizați să aibă grijă întrucât cea mai mare meduză de pe Glob numită „coamă de leu” a fost fotografiată pe o plajă din Malahide.

Înţepătura provocată de tentaculele meduzei arctice „coamă de leu” poate fi letală, deoarece otrava este imediat absorbită prin piele, chiar dacă aceasta înseamnă că trebuie să fii prins între tentaculele sale care conţin milioane de celule veninoase, ca nişte harpoane, numite nematociste, menite să paralizeze sau să omoare prada.

Meduza „coamă de leu”, la fel ca cele mai multe specii de meduze, este un prădător; vânează şi mănâncă alte animale, de la peşte până la alte meduze.

Deşi aceste meduze sunt uriaşe, majoritatea înţepăturilor provocate omului, până în prezent, au cauzat numai durere şi înroşirea temporară a pielii în jurul părţii afectate.

Aceasta are un diametru de până la 2 m, iar lungimea tentaculelor sale poate ajunge la 20 m.

Autoritățile locale au îndemnat publicul să fie mai vigilent când intră în apă.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii