Şomajul Pandemic COVID-19 este impozibil, atrage atenţia premierul Irlandei

949
Image: Getty

Sutele de mii de persoane care primesc săptămânal plata Şomajului Pandemic COVID-19, în valoare de 350 de euro, ar putea fi taxate fiscal până la sfârşitul anului.

585.000 de persoane din Irlanda primesc acum suma respectivă, un cost pentru bugetul de stat de 200 de milioane de euro, în fiecare săptămână.

Astăzi însă, premierul Irlandei a reamintit că nu există „bani netaxabili”, transmiţând astfel că plata este impozabilă.

Pe site-ul celor de la Citizen Information se arată că: „Revenue va trata plata Şomajului Pandemic COVID-19 ca venit impozabil. În funcție de veniturile totale ale unei persoane pe parcursul acestui an, plata șomajului Pandemic COVID-19 poate afecta obligația fiscală totală a acesteia pentru anul în curs”.

Nu este clar încă dacă oamenii vor fi nevoiţi să plătească o singură dată impozitul datorat sau dacă plata se va face eşalonat (n.r tax credits afectate).

Taoiseach a avertizat, de asemenea, că oricine refuză să se întoarcă în câmpul muncii nu va mai primi aceşti bani.”

„Există un lucru pe care cred că oamenii ar trebui să-l știe, dacă cuiva i se oferă locul de muncă înapoi și refuză să se întoarcă, nu va mai fi eligibil pentru a primi această plată.

Deocamdată se ştie că Şomajul Pandemic COVID-19 va fi plătit până pe 8 iunie, dar autorităţile au dat de înţeles că ar putea fi prelungit până la sfârșitul restricțiilor în august.

Comentarii