Schimbări majore în ceea ce privește Pandemic Unemployment Payment. Schema s-a prelungit până în aprilie 2021

5735

Plata șomajului Pandemic (PUP) va fi redusă și împărțită în trei rate distincte din septembrie, dar va fi prelungită până în aprilie anul viitor, dezvăluie Independent.ie.

Ministrul Protecției Sociale, Heather Humphreys, a dat asigurări că se dorește sprijinirea celor care și-au pierdut locul de muncă pe timpul pandemiei COVID-19, prin extinderea acestei scheme.

Cu toate acestea, plata va fi redusă pentru majoritatea beneficiarilor, începând cu 17 septembrie. De asemenea, tot de atunci, schema nu va mai fi disponibilă pentru noii aplicanți.

Așadar, din 17 septembrie, cele trei rate ale plății vor fi:

· 203 € pentru cei care au câștigat mai puțin de 200 € înainte de pandemia Covid-19

· 250 € pentru cei care au câștigat între 200 și 300 €

· 300 € pentru cei care au câștigat peste 300 €

Toate cele trei rate vor fi reduse însă la plata standard de 203 euro, din aprilie 2021.

Între timp, Temporary Wage Subsidy Scheme (TWSS) va fi înlocuită de Employment Wage Support Scheme care va fi acordată tot până în aprilie, anul viitor.

Noua schemă va viza companiile a căror cifră de afaceri a scăzut sub 30pc, acestea urmând să primească câte 205 euro pe săptămână pentru fiecare angajat, inclusiv lucrători sezonieri și angajați noi.

Noile companii care operează în sectoare afectate de virus vor fi, de asemenea, eligibile pentru plată.

Totodată, ministrul Educației Superioare, Simon Harris, va anunța o nouă subvenție pentru angajatorii care angajează ucenici.

De asemenea, va exista un angajament prin care se vor acorda mai multe finanțări schemei Help to Buy, care îi ajută pe cei care vor să-și cumpere, pentru prima dată, o locuință. Se întrevăd și investiții majore în proiecte de infrastructură, inclusiv școli și trasee pentru biciclete.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comentarii