Schema Pandemic Unemployment Payment, extinsă până în 30 iunie

1243
Imagine de martaposemuckel de la Pixabay

Ministrul Protecției Sociale, Heather Humphreys, a confirmat că PUP, precum și Enhanced Illness Benefit vor fi prelungite după termenul iniţial prevăzut, adică 31 martie.

Plata va rămâne, de asemenea, disponibilă pentru cei care îşi vor pierde locul de muncă şi în perioada următoare, săptămâna trecută fiind în plată circa 473.000 de persoane.

„Întrucât pandemia continuă să aibă un impact asupra tuturor aspectelor vieții noastre, cred că este esențial să extindem plata PUP şi Enhanced Illness Benefit până la sfârșitul lunii iunie 2021.

„Aceste scheme s-au dovedit vitale în sprijinirea lucrătorilor care își pierd locul de muncă, precum și a celor care contractează COVID-19 și trebuie să se autoizoleze.

„În această săptămână s-au cheltuit peste 140 de milioane de euro pentru PUP, sprijinind peste 473.000 de oameni. Acest lucru aduce factura totală PUP, până în prezent, la peste 6 miliarde EUR, ceea ce demonstrează atât amploarea, cât și importanța acestui sprijin.

„După cum am spus anterior, atâta timp cât aceste restricții sunt în vigoare, Guvernul va continua să sprijine lucrătorii și întreprinderile.”, a spus Humphreys.

„Odată ce o persoană a fost diagnosticată cu virusul COVID-19 sau i se cere să se autoizoleze, aceasta poate depune o cerere online pentru Enhanced Illness Benefit, iar medicul său va depune și certificatul de boală.

„Se plătește din prima zi a bolii sau autoizolării unei persoane, iar rata de plată este de 350 EUR pe săptămână.

„Deci, mesajul pentru oricine contractează Covid-19 sau prezintă simptome ale virusului este simplu: nu mergeţi în niciun caz la locul de muncă. Schema este în vigoare pentru a vă sprijini.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii