Ryanair solicită Guvernului să întocmească Lista Verde spunând că nu există „nicio justificare” pentru restricțiile de călătorie

488
Image: DublinLive

Ryanair a cerut Guvernului să revizuiască lista verde cu țările în care oamenii pot călători fără să li se ceară să se autoizoleze, timp de două săptămâni, la întoarcere.

Compania aeriană a solicitat autorităților să includă pe lista respectivă toate acele state membre ale UE cu rate de infectare mai mici decât Irlanda, cum ar fi Portugalia, Polonia, Bulgaria, Danemarca, Cipru, Marea Britanie și Germania.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat: „În ultimele săptămâni, în timp ce NPHET a continuat să mențină Irlanda blocată pentru călătoriile internaționale, multe alte țări ale UE au reușit să înregistreze rate de infectare semnificativ mai mici în principal datorită testării și a verificării laboroase a tuturor contactelor.

„Spre exemplu Germania, cu o rată, la 14 zile, de 21 și Marea Britanie cu 22, sunt similare cu Italia a cărei rată e de doar 18 la 100.000 de locuitori.

„În ciuda faptului că Irlanda a menținut cele mai restrictive măsuri în ceea ce privește călătoriile în Europa, rata de infectare a crescut la peste 30.

„Nu mai există nicio justificare pentru menținerea măsurii de autoizolare pentru cei care zboară către / din alte țări ale UE, care au rate de infectare mai mici decât Irlanda.

„Este timpul ca administrarea necorespunzătoare de către NPHET a Listei verzi a Irlandei să se încheie, iar acele țări din UE, în special Marea Britanie și Germania, să fie adăugate, astfel încât călătoriile de afaceri și cu alte scopuri economice să poată fi reluate, mai ales că școlile s-au redeschis, iar varianta de a merge în vacanță pentru familiile elevilor s-a diminuat considerabil”.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii