Redeschiderea sectorului ospitalităţii va fi posibilă de abia de la mijlocul verii

746
Image: RTE.ie

Autorităţile irlandeze nu iau în considerare redeschiderea sectorului ospitalităţii până la mijlocul verii, a anunţat premierul Micheal Martin.

Vorbind la Raidió na Gaeltachta de la RTÉ, Martin a spus că numărul cazurilor de coronavirus este mult prea mare, iar Guvernul și oficialii din domeniul sănătății publice sunt îngrijorați de apariția de noi tipuri de tulpini.

„Deși sunt fericit că facem progrese în programul de vaccinare, trebuie să ştiţi că orice reducere a restricțiilor trebuie să fie lentă și precaută din cauza amenințării noilor variante ale bolii.”, a declarat premierul.

Tot în cadrul aceleaşi emisiuni, Micheal Martin a explicat că o nouă decizie în ceea ce priveşte sectorul ospitalităţii va fi luată la sfârșitul lunii aprilie, acum fiind totuşi prea devreme pentru a se pronunţa vizavi de măsurile viitoare.

CEO-ul Asociației Restaurantelor din Irlanda, Adrian Cummins, a declarat că restaurantele și afacerile din sectorul ospitalității vor fi acum „mai aproape de ruina financiară și de închidere”.

„Guvernul trebuie să crească nivelul de sprijin pentru toate afacerile din sectorul ospitalității, ca să le ajute să supravieţuiască și să fie pregătite să reangajeze sute de mii de lucrători care primesc, în prezent, plata PUP”.

„Autorităţile mai trebuie să stabilească clar ce nivel / procent din populație va trebui să fie vaccinat pentru a redeschide pe deplin toate afacerile din sectorul ospitalității.

„În cele din urmă, Guvernul trebuie să clarifice exact când va putea fi posibilă redeschiderea, deoarece întreprinderile vor trebui să planifice în detaliu acest lucru împreună cu oficialii responsabili de sănătatea publică.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii