Redeschiderea școlilor: Guvernul a alocat 375 de milioane de euro. Planul prevede peste 1.000 de profesori suplimentari pentru învățământul post-primar

928
Image: Dave Thompson/PA Wire

Guvernul a convenit un pachet financiar pentru susținerea redeschiderii școlilor, la sfârșitul lunii august, în valoare de 375 milioane de euro, care include peste 1.000 de posturi suplimentare de predare post-primară, potrivit informării Cabinetului.

„Nu există risc zero, dar putem reduce dramatic răspândirea virusului în școlile noastre”, a declarat Taoiseach Micheál Martin.

Redeschiderea școlilor a reprezentat o „politică fără precedent și o provocare logistică” pentru țară, a transmis el.

Planul include profesori suplimentari și asistenți pentru copiii cu nevoi speciale, echipamente de protecție personală și regimuri de curățare intensificată.

Pauzele de prânz și ora de începere a școlii pot fi eșalonate, în timp ce purtarea măștii este puțin probabil să fie obligatorie la ore.

Măsuri incluse în plan:

  • Măștile de protecție – purtarea lor rămâne la alegerea personalului și a elevilor
  • Se cere o distanță de un metru între elevi, cu excepția celor din ciclul primar
  • 1.080 de posturi didactice suplimentare la nivel post-primar cu un cost de 53 de milioane de euro
  • Finanțare suplimentară, estimată la 84,7 milioane de euro, astfel încât școlile să poată angaja SNA și personal administrativ.
  • 41,2 milioane de euro pentru a oferi școlilor primare personal didactic înlocuitor. Acest lucru ar putea fi necesar atunci când membri ai personalului prezintă simptome ale COVID-19.
  • Un cost suplimentar estimat la 40 de milioane de euro pentru a oferi școlilor post-primare o supraveghere suplimentară a elevilor. Aceasta va fi o măsură de control cheie pentru a minimiza interacțiunea elevilor din clase diferite, în conformitate cu sfaturile de sănătate publică.
  • 52 milioane de euro pentru ca școlile să pună în aplicare măsuri îmbunătățite de curățare și igienă pentru a reduce riscul de transmitere a COVID-19.
  • O alocare de capital de 75 de milioane de euro pentru pregătirea clădirilor și a sălilor de clasă pentru redeschidere.
  • 4,2 milioane de euro pentru a permite școlilor să angajeze o persoană pentru a implementa schimbările logistice necesare în școli – mutarea mobilierului, schimbarea amenajărilor în clasă, amenajarea stațiilor de igienizare a mâinilor, semnalizare etc.
  • 3,8 milioane de euro pentru ca școlile să aibă un reprezentant al cărui rol este de a gestiona riscul de infecții cu COVID-19.

Toate școlile au fost închise în 12 martie din cauza pandemiei coronavirusului.

Secretarul general al Organizației Naționale a Profesorilor din Irlanda (INTO), John Boyle, a declarat că mai e mult de muncă pentru ca redeschiderea școlilor, în cinci săptămâni, să aibă loc.

„Planul este foarte, foarte detaliat și sunt fericit că am reușit să-l punem la punct și că oamenii se vor întoarce organizat și în siguranță”, a spus acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comentarii