Prima persoană vaccinată anti-COVID în Irlanda: o femeie de 79 de ani

485
Image: Lovin.ie

O femeie de 79 de ani din Dublin a devenit prima persoană din Irlanda care a primit vaccinul Covid-19.

Annie Lynch, o femeie în vârstă din Drimnagh, a fost vaccinată împotriva coronavirusului, astăzi, în Spitalul St James.

„Mă simt foarte privilegiată să fiu prima persoană din Irlanda care a primit vaccinul. Ca toți ceilalți am așteptat vaccinul și chiar simt că există un pic de speranță acum. Este genial că este aici. Totul mi-a fost explicat foarte clar în prealabil.”, a declarat Lynch.

Șeful HSE, Paul Reid, a descris ziua ca pe un „far de lumină”, pe măsură ce Irlanda intră în etapa următoare a recuperării pandemiei.

„Astăzi, un mare far de lumină începe să strălucească, pe măsură ce începem programul nostru de vaccinare. Va dura puțin, dar rămâneți pozitivi, rămâneți în siguranță și vom ajunge la liman”.

Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat: „Ziua de azi este o rază de lumină după un an dificil pentru țara noastră. Este o dovadă a activității comunităților medicale și științifice că acum avem vaccinuri sigure și eficiente pentru a ne ajuta să ne protejăm împotriva efectelor devastatoare ale COVID-19. Lucrătorii noștri din domeniul sănătății au lucrat zi și noapte pentru îngrijirea pacienților lor de-a lungul acestei pandemii.

„Aș dori să le recunosc dedicarea și angajamentul și le mulțumesc pentru rolul central pe care îl vor juca pe măsură ce trecem acum la administrarea vaccinurilor. În timp ce vaccinurile ne vor ajuta în lupta împotriva acestei pandemii, COVID-19 este încă o amenințare pentru sănătatea publică și trebuie să facem tot ce putem pentru a încetini răspândirea acestuia. Vă rugăm să continuați să urmați îndrumările de sănătate publică, aveți grijă de voi înșivă și aveți grijă de cei dragi.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii