Premierul irlandez va anunța vineri ce se va întâmpla în sezonul estival

399
Image: Collins Photo Agency

Taoiseach Micheal Martin urmează să facă vineri o declarație în fața poporului irlandez, ocazie cu care va dezvălui ce se va întâmpla în lunile iunie și iulie în Irlanda. Este de așteptat ca liderul Fianna Fail să anunțe când vor putea să se redeschisă pub-urile și restaurantele la interior. Momentul ar putea să coincidă cu decizia de a adopta un Green Certificate pentru călătoriile în Uniunea Europeană și cu alte planuri de a relaxa din restricții.

„La sfârșitul săptămânii voi face o declarație cu privire la redeschiderea continuă a societății și a economiei, în special în domeniul călătoriilor, ospitalității, sportului, divertismentului și arte, în lunile iunie și iulie”, a menționat premierul.

Reprezentanții localurilor au cerut deja ca acestea să poată fi redeschise din 1 iulie. Padraig Cribben a declarat deja că redeschiderea ar urma să aibă loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și sănătate în vigoare. De asemenea, acesta este de părere că riscul de infectare va scădea odată cu intensificarea ritmului de vaccinare la nivelul țării.

„Există o serie de motive, în afară de faptul că afacerile au fost închise deja de 15 luni și aproximativ 50.000 de persoane sunt fără serviciu. Dacă te uiți la ceea ce s-a întâmplat în altă parte a Europei – în special peste graniță și la vecinii din Anglia – deschiderea în interior a venit la aproximativ trei săptămâni după ce au primit undă verde să redeschidă în exterior. Dacă vom redeschide pe 7 iunie, cum este planificat, atunci normal ar fi să ne reluăm activitatea pe deplin de la 1 iulie. Este, de asemenea, important să spunem că la acea dată toate școlile vor fi închise și oamenii își vor începe sejururile. Este un moment destul de propice în acest context.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii