Premierul irlandez este de părere că vaccinarea ar trebui să rămână voluntară

339
Image: Brian Lawless/PA Wire

Taoiseach Michael Martin a declarat că Guvernul va menține un sistem de vaccinare voluntară, în ciuda faptului că NPHET promovează ideea vaccinării obligatorii.

El a precizat că pub-urile și restaurantele se vor închide tot la ora 20:00, în această săptămână. Restricțiile în vigoare urmează să expire pe 30 ianuarie. Potrivit ședinței NPHET, specialiștii militează pentru ca vaccinarea să devină obligatorie, însă mai mulți miniștri au menționat că acest lucru nu se va întâmpla întrucât rata de vaccinare în Irlanda este mare.

„În primul rând, cred că NPHET va examina fiecare problemă care se va ivi, astfel încât să poată oferi recomandări Guvernului din când în când. Am spus foarte clar că sunt de acord cu abordarea voluntară a vaccinării și, de fapt, ne-am descurcat extraordinar de bine ca țară. Din perspectiva mea, am atins una dintre cele mai mari rate din lume printr-un sistem voluntar și acesta este sistemul pe care îl vom menține.”, a mai spus premierul.

Taoiseach a mai declarat că este încrezător că țara poate trece prin valul Omicron fără alte restricții. „Nu am atins încă apogeul, dar sunt încrezător că vom depăși acest moment dacă ne vom păstra concentrarea.”

Vârful valului ar urma să fie atins în două săptămâni, potrivit dr. Tony Holohan.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii