Premierul a anunțat noile restricții. Din cauza acestora, circa 500 de mii de oameni vor rămâne șomeri

2274
Photo credit: Julien Behal Photography/PA Wire

Guvernul a confirmat și mai multe restricții pentru a opri răspândirea Covid-19. Așadar, școlile vor rămâne închise cel puțin luna aceasta, cu excepția unităților de învățământ pentru copiii cu nevoi speciale. De asemenea elevii care vor susține Leaving Certificate anul acesta vor participa la cursuri trei zile pe săptămână.

Creșele vor rămâne deschise copiii vulnerabili și pentru cei ai lucrătorilor esențiali.

De asemenea, șantierele vor fi închise, fiind permise activități doar până la sfârșitul zilei de vineri, excepție făcând proiectele care prevăd lucrări necesare și urgente.

Serviciile de tip click & collect vor fi oprite, iar comercianților cu amănuntul li se va permite să ofere doar servicii de livrare. Ca urmare a acestor noi măsuri, până la 500.000 de oameni vor rămâne șomeri, scrie Irish Mirror.

Pasagerii care sosesc din Marea Britanie și Africa de Sud vor avea nevoie de un test negativ cu 72 de ore înainte de intrarea în țară, iar în plus vor trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Între timp, s-a confirmat că Pandemic Unemployment Payment, Employee Wage Subsidy Scheme și schema CRSS au fost prelungite până la 31 martie.

Astăzi au fost anunțate 7.836 de cazuri și alte 17 decese cauzate de COVID-19.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii