Persoanele în vârstă vor avea nevoie de reabilitarea mobilității după revenirea la normalitate

149
Photograph: Alan Betson

Serviciul de sănătate va trebui să se concentreze asupra reabilitării persoanelor în vârstă care anterior erau în formă, dar care au experimentat o scădere a mobilității din cauza pandemiei Covid-19, a avertizat un medic de familie din Dublin. Dr. Ray Walley a spus că cea mai mare problemă pe care o întâmpină, în rândul persoanelor în vârstă, este pierderea puterii în mușchii coapsei, deoarece acestea nu fac mișcare ca înainte de restricții.

„O mulțime de persoane în vârstă, care erau perfect mobile înainte, nu mai fac atât de multă mișcare , s-au îngrășat, producția lor de energie s-a redus, nu este vorba doar de persoanele în vârstă, ci de cei care au atins 40 de ani, aceștia pierzând 2% din masa musculară în fiecare an.”, a spus el.

Dr. Walley a mai transmis că îi sfătuiește pe pacienții săi mai în vârstă să își igienizeze grădinile și să se plimbe în perimetrul personal în mod repetat.

„Trebuie să ne adaptăm și să fim ambițioși în acest sens. Este uimitor că mulți dintre pacienții mei mai în vârstă au început să utilizeze internetul și tehnologia avansată.”, a adăugat el.

„Beaumont oferă o mulțime de sfaturi în materie de sănătate mintală și multe alte recomandări în ceea ce privește exercițiile fizice, acestea trebuie doar să fie solicitate.”

Dr. James Cashman, chirurg ortoped consultant la Spitalul Privat Mater, a spus că a văzut, de asemenea, o creștere îngrijorătoare a numărului pacienților care prezintă fracturi de șold.

„Aceștia sunt, în mod obișnuit, pacienții care s-au izolat și care nu au făcut exerciții regulate, iar când și-au reluat activitatea în aer liber, fragili fiind, au căzut și și-au fracturat șoldul.”

Medicul a mai menționat că ideal ar fi ca toată lumea să continue să facă o formă de exercițiu, însă persoanele în vârstă trebuie să fie mai precaute.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii