Parada de Sf. Patrick, anulată la Dublin, pentru a doua oară, din cauza coronavirusului

208
Sursă: AFP/Getty Images

Parada de Sf. Patrick, ocrotitorul Irlandei, a fost anulată pentru a doua oară consecutiv la Dublin, din cauza restricţiilor impuse pentru limitarea epidemiei de coronavirus, transmite miercuri AFP.

Evenimentul sărbătorit tradiţional în 17 martie va fi marcat online, din 12 în 17 martie, prin festivităţi care vor fi transmise pe un canal de televiziune prin internet accesibil pe site-ul festivalului, www.stpatrickfestival.ie, au precizat organizatorii într-un comunicat.

În 2019, la festivalul din capitala Irlandei au participat 500.000 de oameni, din care aproximativ 100.000 de turişti, estima atunci presa locală.

În 2020, festivităţile au fost anulate în toată ţara, cu o săptămână înainte de sărbătoarea când pub-urile sunt de obicei luate cu asalt; era începutul pandemiei, când se înregistraseră doar 24 de cazuri.

Acum, Irlanda se confruntă cu un „tsunami”, apreciază premierul Micheal Martin: aproape 177.000 de cazuri şi peste 2.700 decese consemnate oficial, la o populaţie de cinci milioane. Media pe şapte zile a ratei de incidenţă a contaminărilor cu coronavirus a fost recent printre cele mai ridicate din lume.

AFP reaminteşte că paradele de Sf. Patrick au mai fost anulate în Irlanda şi în 2011, când s-a produs o epidemie de febră aftoasă.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii