O persoană care încerca să plece în Tenerife, prinsă cu o scrisoare falsă prin care încerca să-ţi motiveze călătoria

810
Image: IrishMirror

O persoană care a încercat să zboare de pe aeroportul din Dublin a fost amendată cu 500 de euro după ce oamenii legii au constatat că scrisoare prin care îşi motiva călătoria s-a dovedit a fi falsă.

Bărbatul care spera să urce într-un avion spre Tenerife a oferit o scrisoare în care era menţionat că este un lucrător cheie pentru un „furnizor de sisteme de securitate electronică”.

Gardai a declarat într-o postare pe Twitter: „COVID-19 nu se oprește, astfel încât oamenii să poată participa la petreceri, să meargă în vacanțe sau să se adune în grupuri mari.”

Până în prezent, la aeroportul din Dublin au fost emise 375 de amenzi pentru persoane care au părăsit țara pentru călătorii neesențiale. Alte circa 300 de sancţiuni au fost aplicate pentru organizarea și participarea la petreceri private.

Șase persoane au fost chemate în instanță, în martie, pentru că nu şi-au achitat amenzile primite pentru că au depăşit limita maximă admisă, în termen de 28 de zile de la emiterea lor. Acestea riscă fiecare o altă amendă de cel puţin 1000 de euro şi/ sau o lună de închisoare.

Vă reamintim că persoanele care călătoresc înspre aeroport sau port pentru a părăsi ţara sunt pasibile de o amendă de 500 EUR fiecare – plecarea într-o vacanță în străinătate nu este o călătorie esențială.

Publicul este sfătuit să rămână în limita de 5 km atunci când întreprinde exerciții în acest weekend.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii