O familie irlandeză s-a trezit cu alocația copiilor sistată după o călătorie în România

498

Tată a doi copii, Roman Shortall a povestit că nu a mai primit alocația aferentă (n.r. Child benefit) după ce a plecat într-o călătorie, cu familia, în România.

Aceștia au zburat în străinătate pe 13 iunie, iar în aeroport au fost chestionați de un inspector de asistență socială.

El a spus pentru RTE Radio 1 că: „Am întrebat care sunt motivele rezonabile pentru care mă întreabă aceste detalii. Inspectorul a spus că părăsirea țării constituie un motiv rezonabil.”

Dupa ce Roman și soția lui au refuzat să răspundă, aceștia au fost blocați de doi polițiști la poarta de îmbarcare.

„Când ne-am întors plata prestației nu a intrat în contul bancar al soției mele, fiind vorba de 280 € pe lună, și am știut imediat de ce s-a întâmpla acest lucru.”

Bărbatul a mai povestit că a sunat la Departamentul Protecției Sociale, care i-a comunicat că au părăsit Irlanda și că erau obligați să informeze Child Benefit.

”Beneficiarii de prestații pentru copii își păstrează acest drept în timp ce sunt în vacanță și nu există nicio obligație de a informa Departamentul în acest sens.”, a fost comunicat ulterior de către autorități.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comentarii