Noi locatari la Grădina Zoologică din Dublin. Doi pui de pinguin care s-au născut recent, spre încântarea îngrijitorilor

441
The first chick (pictured) was born on 29th March to parents Monica (7) and Joey (8). The second chick was born on the 3rd April to parents Magdalena (18) and Patrick (16).

Cei doi pui de pinguin adorabili au oferit personalului Grădinii Zoologice din Dublin un dublu motiv de a sărbători, în ciuda greutăților provocate de coronavirus. Pinguinii din specia Humboldt vin să completeze colonia celor 16 care trăiesc deja în arealul grădinii.

Primul pui s-a născut pe 29 martie din părinții Monica (7 ani) și Joey (8), în timp ce al doilea pui a sosit pe lume la doar câteva zile, părinți fiind-i Magdalena (18 ani) și Patrick (16 ani).

Magdalena și Patrick nu au devenit doar părinți, ci sunt și bunici, deoarece pinguinul Monica este urmașul lor. Fraţii Monicăi, Chandler și Phoebe trăiesc şi ei la grădina zoologică.

Ciaran McMahon, reprezentant al Zoo Dublin a declarat că: „Suntem absolut încântați să asistăm la venirea pe lume a acestor pui de pinguini Humboldt. Sunt nașteri importante pentru această specie. Chiar dacă Grădina Zoologică este, în prezent, închisă publicului, acest lucru arată că viața continuă.

„Habitatul pinguinilor este unul dintre cele mai populare la Grădina Zoologică și așteptăm cu nerăbdare să primim înapoi oamenii cât mai curând posibil”.

Chiar dacă ZOO rămâne încă închis, publicul îi poate admira pe pinguini accesând webcam-ul live al Grădinii Zoologice.

Pinguinii Humboldt sunt clasificați ca fiind vulnerabili, cu doar 32.000 de membri estimați în largul coastei din Chile și Peru. Specia este ameninţată deoarece pingunii își construiesc cuiburile în depozitele Guano care sunt recoltate pentru îngrășământ. De asemenea, pescuitul comercial le împuţinează hrana şi, totodată, riscă să fie prinşi în plasele pescarilor.

Iar asta nu e tot. Aceștia sunt capturaţi ilegal pentru consum, dar şi ca animale de companie, în timp ce schimbările climatice modifică curenții și temperatura apei în care trăiesc.

Începând cu 2008, Zoo Dublin oferă sprijin financiar anual pentru conservarea pinguinilor Humboldt prin Sphenisco, care lucrează cu oameni de știință și activiști din Chile şi Peru.

Comentarii