Ministrul Sănătății: Toată lumea ar trebui să fie vaccinată până la sfârșitul verii

528
Image: Gareth Chaney/Collins

Stephen Donnelly și-a luat angajamentul de a se fi vaccinat întreaga țară până la sfârșitul verii. Ministrul Sănătății a stabilit că toată populația Irlandei ar trebui să primească vaccinul anti-COVID-19 până în septembrie, anunțând acest lucru în Parlament.

„Ne planificăm programul pe baza unei oferte de vaccinuri care ar însemna că fiecare cetățean poate fi vaccinat până în septembrie. Vaccinurile sunt pe drum și noi, ca națiune, suntem pe drumul cel bun”.

Donnelly a vorbit, de asemenea, despre faptul că toți vârstnicii aflați în căminele de îngrijire medicală, la fel ca și cetățenii cu vârsta peste 65 de ani din centrele dedicate sănătății mintale și dizabilităților, vor fi vaccinați până la finalul acestei săptămâni.

Vor fi încheiate colaborări cu medici de familie, farmaciști, dar și alt personal medical, care vor fi implicați în vaccinarea în masă a populației. Centrele de vaccinare vor fi operabile de la începutul lui februarie.

„Ne așteptăm să primim vești de la Agenția Europeană pentru Medicamente, EMA, despre vaccinul AstraZeneca, la sfârșitul lunii ianuarie. Data stabilită este 29 ianuarie.

„În acel moment vom fi în măsură să oferim timpi de vaccinare mai exacți pentru toți cetățenii. Știu că oamenii așteaptă și aud asta clar și frecvent.

„Așa cum am spus mai devreme, ne planificăm programul pe baza unei oferte de vaccinuri care ar însemna că fiecare cetățean poate fi vaccinat până în septembrie.

„La asta lucrăm, dar, după cum știu colegii, termenele sunt orientative.

„Sperăm că vor oferi asigurări și claritate oamenilor, dar subliniez din nou că aceste termene se bazează pe ipoteze privind livrarea viitoare a altor vaccinuri – inclusiv cel oferit de AstraZeneca – care nu au fost încă aprobate.

„Companiile nici măcar nu au solicitat aprobarea acestora încă.”, a mai spus Donelly.

Ministrul Sănătății a precizat că este conștient că populația așteaptă detalii mai clare despre momentul în care vor putea beneficia de vaccin.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii