Ministrul Sănătăţii, Simon Harris: Oamenii trebuie să învețe ”să trăiască cu virusul”

232
Image: RTE News

Oamenii din Irlanda vor trebui să învețe să ”conviețuiască” cu virusul, iar măsurile de distanțare socială trebuie să rămână active până când va fi disponibil un vaccin sau un tratament eficient, a declarat Simon Harris.

De asemenea, ministrul a subliniat posibilitatea ca actualele restricții să fie „relaxate” următoarele trei săptămâni dacă se înregistrează suficiente progrese în combaterea pandemiei.

Harris a spus că indicatorii cheie de urmărit în săptămânile următoare vor fi rata de creștere a virusului, numărul mediu de persoane din unitățile de terapie intensivă și rata de reproducere a Covid-19.

Restricțiile actuale vor rămâne în vigoare până pe 5 mai, aşa că că următoarele trei săptămâni vor fi cruciale pentru a stopa răspândirea bolii. El a făcut apel la oameni să continue să respecte regulile în vigoare.

„S-ar putea să ajungem la un punct în care să putem începe să relaxăm unele restricții, deoarece suntem conștienți că situația actuală nu este sustenabilă pentru totdeauna”, a spus Harris.

„Distanțarea socială va rămâne o măsură viabilă nu doar în Irlanda, ci în toată lumea, până când vom ajunge să avem un tratament pentru coronavirus.”, a mai completat acesta.

Comentarii