Ministrul Afacerilor Externe, Simon Coveney, a declarat că nu crede că zborurile internaționale ar trebui împiedicate să aterizeze în Irlanda, dar că oamenii nu ar trebui să vină aici dacă nu își pot restricționa mișcările timp de 14 zile.

El a spus că acum nu este un moment oportun pentru vacanțele normale care implică turiști veniți din străinătate.

„Nu cred că ar trebui să împiedicăm zborurile spre Irlanda sau să interzicem călătoriile internaționale, aceasta nu este abordarea pe care am adoptat-o.”, a declarat acesta.

Totuși, a completat Coveney, există dovezi că unii turiști care ajung în Irlanda nu își restricționează mișcările, adăugând că acest lucru a creat o preocupare în întreaga industrie turistică din țară.

Ministrul a mai explicat că există o cerință legală prin care oamenilor le este solicitat să completeze cu exactitate formularul de localizare. El a spus că, dacă în urma unor verificări se constată că oamenii nu sunt în locul în care au spus că se vor autoizola, atunci se consideră că încalcă legea. Coveney a avertizat că există „pedepse severe” pentru acest lucru.

Zilnic, între 200 și 250 de oameni sosesc din SUA, însă numărul total al celor care ajung în Irlanda se ridică la 4.500 de persoane.

Ofițerul medical în funcție, dr. Ronan Glynn, a subliniat că, de la începutul lunii iunie, călători din Afganistan, Bangladesh, Franța, Germania, Emiratele Arabe Unite, India, Irak, Malaezia, Portugalia, Sudan, Suedia, Ucraina, Marea Britanie și SUA care au ajuns în Irlanda, au fost testați pozitiv cu COVID-19 .

Purtătorul de cuvânt al Transporturilor, Duncan Smith, a cerut anterior Guvernului să suspende temporar zborurile din SUA și din alte țări cu un nivel ridicat de infecție, până când testarea pentru depistarea COVID-19 va fi obligatorie să fie efectuată în punctele de intrare în Irlanda.

Smith a spus că este o „situație nebună” că oamenilor le este permis să vină în Irlanda în scop turistic.

În încheiere, acesta a mai transmis că populația a făcut eforturi uriașe pentru a opri răspândirea virusului și e de neconceput ca situația în țară să fie pusă în pericol, pentru că nu există încă obligativitatea testării persoanelor care ajung în Republică.

Dacă vrei să rămâi la curent cu informaţiile de actualitate din Irlanda şi nu numai, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Pentru ştiri de ultimă oră şi alte informaţii poţi să vizitezi www.dublin24.ro.

Comentarii