Mii de cazuri de violenţă domestică au fost semnalate pe timpul restricţiilor în Irlanda

130
Image: Adevarul

Aproape 5.600 de cazuri de abuzuri domestice au fost înregistrate de Gardai, în ultimele două luni, cifra mare a acestora fiind direct legată de restricțiile Covid-19 care au limitat mobilitatea oamenilor.

Statistica arată că oamenii legii au înregistrat 5.592 de persoane care au fost victime ale violenţei domestice, cazurile fiind semnalate de la 1 aprilie, de când operațiunea Faoiseamh dedicată acestei cauze, a fost demarată de Gardai.

Cifra actuală este cu 25% mai mare decât cea înregistrată de oamenii legii în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comisarul Drew Harris a declarat că Gardaí a pus un accent semnificativ pe acţiunile îndreptate împotriva celor vulnerabili în timpul blocajului, în special asupra victimelor violenței în familie.

El a spus că unele victime au informat, de asemenea, ofițerii cu privire la încălcări suplimentare ale ordinelor judecătorești care anterior nu au fost raportate.

Comisarul a adăugat că răspunsul persoanelor care au raportat cazuri de violenţă domestică, sunând la Gardai, a fost „copleșitor de pozitiv”.

În plus, membrii Biroului Servicii pentru Victime din cadrul Gărzii au adoptat o abordare proactivă pentru a contacta victimele şi a le oferi sprijin. De asemenea, potrivit oamenilor legii, a crescut şi numărul de copii care raportează violențe în familie la serviciile de protecție a copilului.

Din păcate, poliţiştii nu au reuşit, în multe dintre cazuri, să facă şi arestări deşi existau dovezi clare ale unui atentat grav asupra siguranţei unei persoane sau încălcarea unei restricții.

Potrivit aceluiaşi raport, numărul spargerilor de gospodării a scăzut cu 60%. Crimele, inclusiv agresiunile și infracțiunile sexuale, au scăzut cu 27 de puncte procentuale în aprilie față de aceeași lună din 2019.

Potrivit Autorităţii de Poliţie, 34,9 milioane de euro au fost cheltuite pentru orele suplimentare realizate de personalul din subordine, în acest an, cu 3,7 milioane de euro mai mult decât era preconizat.

Dacă vrei să rămâi la curent cu informaţiile de actualitate din Irlanda şi nu numai, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii