Met Eireann a emis un avertisment de ninsoare pentru cinci județe. De asemenea sunt așteptate rafale de vânt de până la 100 km pe oră

1177
Image: IrishMirror

Irlanda se va confrunta în următoarele zile cu zăpadă, grindină, vânt și ploi. Met Eireann a emis un avertisment de ninsori pentru Donegal Co., acesta fiind extins ulterior și pentru județele Galway, Leitrim, Mayo și Sligo.

În altele regiuni se așteaptă vânt puternic cu rafale de 100 km pe oră și temperaturi scăzute.

Prima alertă este pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo și Sligo și va intra în vigoare la ora 11:00, mâine dimineață, fiind valabilă până la ora 23:00, în aceeași zi.

„Vânturile de la nord la nord-vest se vor consolida vineri, cu rafale de până la 100 km / h, cu un risc ușor de inundații pe coastă”, a spus un purtător de cuvânt al Met Eireann.

A doua avertizare de vânt este pentru Clare, Cork, Kerry și Limerick, începând de vineri, de la ora 16:00 până sâmbătă la 06:00.

Coasta de vest va avea de suportat zile friguroase cu averse puternice și furtuni izolate. Temperaturile maxime vor fi situate între 2 și 5 grade Celsius.

Țara se va confrunta vineri cu îngheț generalizat, șoferii fiind sfătuiți să conducă prudent și să adapteze viteza condițiilor meteorologice.

Mâine seara vor fi mai multe ploi și averse locale, în unele zone fiind posibilă chiar lapovița.

Met Eireann avertizează că temperaturile vor scădea la zero grade.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii