Managerul Parcului Tayto spune că animalelor le lipsesc vizitatorii şi interacţiunea cu aceştia

113
One of the twin ring tailed lemur pups during feeding time at Tayto Park - Theme Park and Zoo in Co. Meath (Image: Brian Lawless/PA Wire)

Parcul tematic din Co Meath este închis publicului, iar în spatele porților, viața animalelor a devenit mai liniștită.

Managerul parcului, Lee Donohoe, a spus că primatelor, dar şi animalelor marsupiale le lipsesc cel mai mult interacţiunea umană.

„În mod normal, în această etapă a anului, avem câteva mii de oameni care se plimbă pe teren”, a spus Donohoe.

„Unele dintre animale interacționează cu publicul, deci este un stimulent pentru ele, dar pentru că suntem închişi câte trei luni pe an, multe sunt obișnuite cu liniştea.

„Avem câteva păsări rare, în acest moment, care stau în cuiburi, astfel că nişte linişte nu le va face rău. Cu siguranță păsările au mai multă libertate acum. Cu toate acestea, animalele au nevoie de cât mai multă stimulare, aşa că, după redeschidere vor avea atenţia publicului.”, a explicat managerul.

Parcul, care se închide timp de trei luni pe an, era gata să se redeschidă în jurul Zilei de St Patrick. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor Covid-19, porţile au rămas închise.

Grădina zoologică găzduiește peste 300 de animale din 80 de specii și rase diferite, inclusiv bizoni americani, tigri și lei de munte, precum și o fermă deschisă cu animale mici.

Parcul a luat deja măsuri de prevenire a bolilor și a instituit proceduri de protecție publică (PPE), întrucât plasează în carantină animalele care sosesc din străinătate.

Comentarii