lranda: Numărul cazurilor de coronavirus în scădere, dar totuși mare

250
Image: RTE.ie

Rata de incidență a Covid-19 a scăzut în ultimele douăzeci de zile, iar numărul persoanelor din spital și ATI s-a stabilizat, a anunțat președintele grupului consultativ irlandez de modelare epidemiologică. Profesorul Philip Nolan a făcut comentariile după ce au fost anunțate, de către Departamentul de Sănătate, 1.620 de cazuri noi de Covid-19.

328 de pacienți spitalizați au fost testați pozitiv vineri, în scădere cu trei față de ziua precedentă. 59 dintre aceștia sunt tratați în unități de terapie intensivă la nivel național, în creștere cu cinci față de joi. Nolan a declarat că numărul mediu de cazuri de șapte zile a scăzut de la 1.784 la 1.421, dar a adăugat că „acesta este încă foarte mare”.

El a mai spus că vaccinarea oferă o protecție deosebită și îngreunează răspândirea virusului, dar a adăugat că ratele mari de incidență înseamnă că fiecare persoană are un risc semnificativ de a se infecta și de a răspândi în continuare boala, chiar dacă e vaccinată.

Taoiseach Micheál Martin a descris atingerea pragului de vaccinare de 90% pentru cei cu vârsta peste 18 ani și a șapte milioane de vaccinuri drept „două repere majore” în relansarea țării.

Anterior, directorul executiv al HSE, Paul Reid, a spus că se fac progrese în mai multe domenii. „Testarea generală a pozitivității [este] în scădere, dar încă există volume mari în școli”, a spus Reid. Guvernul și-a stabilit săptămâna trecută planul de a continua ridicarea restricțiilor în următoarele săptămâni, data de 22 octombrie fiind cea la care majoritatea restricțiilor Covid-19 din toată țara vor fi ridicate.

Între timp, în Irlanda de Nord au fost raportate alte șase decese din cauza coronavirusului. Departamentul Sănătății a declarat că au existat, de asemenea, 1.687 de cazuri noi confirmate în ultima perioadă de raportare de 24 de ore. Vineri dimineața erau spitalizați 461 de pacienți cu Covid-19, dintre care 43 la Terapie Intensivă. Au fost administrate în total 2.484.598 vaccinuri.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii