Liderul Bisericii Catolice din Irlanda a cerut premierului să permită oamenilor să participe la slujbe în postul Paştelui

223

Șeful Bisericii Catolice din Irlanda a spus că oamenii ar trebui să se poată aduna în siguranță pentru a marca Paștele.

Miniștrii ar trebui, de asemenea, să ia în considerare creșterea numărului de oameni îndoliați cărora să li se permite să participe la înmormântări în timpul pandemiei, a transmis arhiepiscopul Eamon Martin.

Micheal Martin i-a răspuns că preocupările sale vor fi luate în considerare.

„Și-au împărtășit îngrijorarea că viața în prezent este deosebit de stresantă și dificil de suportat de oameni, emoțional, mental și spiritual.

„Recunoscând confortul spiritual și speranța pe care o aduce participarea la închinarea publică, arhiepiscopii au cerut reluarea slujbelor atunci când se va avea în vedere reducerea restricțiilor”, a anunţat biroul de presă al premierului.

Liderul Fianna Fail a avertizat că restricțiile dure care au ca scop încetinirea răspândirii bolii, ar putea rămâne în vigoare pe tot parcursul lunii aprilie, pe fondul incertitudinilor cu privire la noile variante infecțioase.

Taoiseach s-a întâlnit vineri cu un grup de episcopi pentru a discuta despre dorința bisericii de a reveni la închinare în timpul Postului Mare.

„Şi-au exprimat o dorință puternică ca oamenii să se adune în siguranță, anul acesta, pentru ceremoniile importante din Săptămâna Mare și Paști.

„Au cerut, de asemenea, luarea în considerare a creșterii numărului celor în suferință care pot participa la Liturghii funerare.”

Arhiepiscopii au subliniat că vor continua să încurajeze toate măsurile necesare, inclusiv vaccinarea, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea, în special a celor mai vulnerabili.

Taoiseach a recunoscut importanța comunității Bisericii în viața oamenilor în acest moment de stres și îngrijorare.

„El a subliniat preocupările permanente privind răspândirea virusului, în special noile variante, subliniind că orice creștere a mobilității poate avea consecințe grave asupra sănătății publice și poate pune presiune asupra serviciilor de sănătate.

„În încheiere, el a spus că preocupările ridicate la ședință vor fi luate în considerare.

„S-a convenit menținerea dialogului pe măsură ce situația evoluează.”, a mai transmis biroul de presă al primului ministru.

Trei cazuri ale variantei braziliene de Covid-19 au fost detectate în Irlanda pentru prima dată, a declarat Departamentul de Sănătate.

Toate sunt direct asociate cu călătoriile recente din țara sud-americană, au spus autoritățile.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii