Leo Varadkar: Va mai dura luni de zile până când vom putea călători în Uniunea Europeană

1086
Image: Gareth Chaney/Collins

Va fi nevoie de luni de zile, ci nu săptămâni pentru ca restricțiile Covid-19 să fie ridicate, iar călătoriile în Uniunea Europeană să revină la normal, a declarat joi, Taoiseach Leo Varadkar.

Varadkar a explicat că Irlanda, care face parte din Zonă Comună de Călătorie alături de Regatul Unit, dar nu este membră a Spaţiului Schengen a UE, ia în considerare înăsprirea cerinţelor în ceea ce priveşte sănătatea vizitatorilor din străinătate.

„Deși este politica noastră să rezumăm călătoriile obișnuite doar la cele în interes de afaceri, pentru studiu şi vizite la prieteni și rude (în interiorul UE), de îndată ce există o siguranţă, vor trece luni, ci nu săptămâni pentru ca acest lucru să fie posibil.” a spus Varadkar.

Premierul irlandez a declarat, de asemenea, că Guvernul evaluează modul prin care să facă mai dure regulile în ceea ce priveşte persoanele care ajung în Irlanda prin aeroporturile și porturile sale.

„După cum știm, restricții de călătorie sunt în vigoare, solicităm ca toți oamenii care sosesc în porturile și aeroporturile noastre să completeze formularul prin care oferă o adresă unde pot fi găsiţi şi unde se pot autoizola timp de 14 zile”, a adăugat el.

„Există excepții precum lucrătorii în lanțul de aprovizionare sau oamenii care se opresc într-unul din aeroporturile noastre înainte de a călători mai departe sau, desigur, oameni în drum spre și dinspre Irlanda de Nord. Examinăm mijloace pentru consolidarea acestor acțiuni în următoarele zile.”, a explicat Leo Varadkar.

Comentarii