Leo Varadkar avertizează că noi măsuri restrictive vor fi necesare după sărbătorile de iarnă

1099

Leo Varadkar a avertizat că ar putea fi necesare mai multe restricții în noul an, după ce măsurile vor fi ușurate pentru Crăciun.

Vicepremierul Irlandei a spus că este în favoarea renunțării la cele mai stricte măsuri pentru sezonul festiv, dar cu precauție pentru a nu ajunge la un alt blocaj de nivel patru sau cinci în ianuarie.

Restricțiile actuale urmează să expire la 1 decembrie, moment în care punctele de vânzare cu amănuntul vor putea fi redeschise sub restricții de nivel trei.

Pub-urile care servesc mâncare și restaurantele se vor deschide probabil mai târziu în decembrie lună, într-un moment în care este de așteptat să fie ridicată și interdicția de a călători în afara județului.

Totuși, Tanaiste a avertizat Dail că restricțiile dure ar putea fi reimplementate pentru o scurtă perioadă în ianuarie sau februarie pentru a ajuta la atenuarea oricărei reapariții a coronavirusului.

Un anunț privind restricțiile de Crăciun este așteptat să fie făcut de Taoiseach Micheal Martin la sfârșitul acestei săptămâni.

Vorbind în Dail în această seară, Varadkar a transmis că: „Cred că ar trebui să căutăm să reducem restricțiile săptămâna viitoare, dar nu atât de mult încât să impună revenirea la nivelul patru sau cinci pentru o perioadă prelungită în noul an.

„O perioadă scurtă de restricții ar putea fi necesară în ianuarie sau februarie, dar ar trebui să încercăm să evităm ca aceasta să se prelungească.

„Vaccinurile sigure și eficiente sunt pe drum și, atunci când îi vom vaccina pe cei mai expuși riscului, cum ar fi rezidenții caselor de îngrijire medicală și lucrătorii din domeniul sănătății, aproximativ 200.000 de persoane, vom schimba modul în care vom lua deciziile viitoare.

„Se va reduce numărul R, numărul cazurilor și rata de mortalitate chiar dacă extindem vaccinarea și la alte grupuri pentru a obține imunitatea colectivă.

„Testarea în masă a antigenului, în ciuda limitărilor sale, va avea un rol de jucat în 2021 în identificarea mai multor cazuri mai rapid și reducerea riscului de răspândire.”, a conchis Varadkar.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii