Legea privind amenzile pentru încălcarea restricțiilor va fi adoptată în câteva zile

545
Image: Rolling News

Legislația care să permită emiterea de amenzi pentru încălcarea restricțiilor privind răspândirea Covid-19 va fi adoptată de Oireachtas (Parlament) în câteva zile.

Acesta va pregăti calea pentru sancțiuni pentru cei care organizează petreceri la domiciliu, precum și penalități pentru persoanele care călătoresc peste limita de călătorie de cinci kilometri.

Cu toate acestea, această legislație nu va fi pusă în aplicare până mâine la miezul nopții, când vor intra în vigoare noile restricții.

Aceasta înseamnă că sancțiunea actuală de 2.500 euro sau până la șase luni de închisoare se va aplica pentru încălcarea restricțiilor de călătorie până la adoptarea noii legi.

O declarație comună a Departamentului Sănătății și a Departamentului Justiției urmează să fie emisă în următoarele câteva ore.

Cabinetul va finaliza detaliile noii legislații și va stabili finanțarea pentru întreprinderile din Cork și Bantry afectate de inundații.

Ministrul Justiției, Helen McEntee, a declarat că oamenilor li se va oferi întotdeauna șansa de a respecta restricțiile, iar amenzile vor fi folosite doar în ultimă instanță.

McEntee a spus că în ultimele săptămâni a existat un regres în acest sens și a devenit evident că petrecerile din casa, adunările și sărbătorile au cauzat răspândirea coronavirusului.

Ea a spus că Guvernul încearcă să transmită un semnal că acest comportament nu este în regulă și că există o diferență între cei care respectă orientările și cei care nu.

Autoritățile au decis să crească numărul de persoane care pot participa la o înmormântare, în perioada restricțiilor, de la zece la 25.

Fianna Fáil TD Barry Cowen, care a cerut schimbarea aseară, a declarat că este „o recunoaștere plină de compasiune și binevenită.”

Ministrul de stat Robert Troy a salutat, de asemenea, decizia, spunând că aceasta îi va ajuta pe „cei care se confruntă cu durerea și pierderea în acest moment dificil”.

De asemenea, Cabinetul a fost de acord să interzică evacuările, în timp ce mișcările oamenilor au fost restricționate.

Ministrul locuințelor, Darragh O’Brien, va aduce săptămâna aceasta un nou proiect de lege pentru a pune în aplicare dispoziția prin Oireachtas.

Guvernul se confruntă, de asemenea, cu apeluri pentru a intensifica protecția deținătorilor de ipoteci în perioada următoare, Sinn Féin solicitând administrației să se întâlnească cu băncile.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii