Le-a fost refuzată îmbarcarea pentru că nu au prezentat teste PCR cu rezultat negativ

664

Mai multor pasageri li s-a refuzat îmbarcarea într-un avion aparținând companiei Ryanair care zbura din Marea Britanie înspre Irlanda, pentru că nu aveau asupra lor teste PCR care să ateste un rezultat negativ.

Conform legii, toți pasagerii care sosesc în Irlanda trebuie să prezinte un rezultat negativ / „nedetectat” al unui test Covid-19 RT-PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea pe insulă. Un grup de pasageri care aveau, marți, zbor de la Londra Stansted la Dublin nu au făcut acest lucru, drept urmare nu li s-a permis să urce în avion.

„Ryanair respectă pe deplin restricțiile Guvernului. Un număr de pasageri care urmau să zboare de la Londra Stansted la Dublin pe 25 mai, au fost refuzați deoarece nu au prezentat un rezultat negativ al testului Covid-19 RT-PCR, test cerut de autoritățile irlandeze.

„Restricțiile de călătorie se actualizează în mod regulat. Ryanair îndeamnă toți pasagerii să verifice cele mai recente actualizări de călătorie pe site-ul web Ryanair.com și cu autoritățile competente înainte de zbor.”

Pasagerilor li se va cere să prezinte dovezi ale rezultatului lor negativ / „nedetectat” înainte de a urca în avion sau feribot.

Incidentul a avut loc în aceeași zi în care CEO-ul Ryanair a amenințat că își va scoate avioanele din Irlanda dacă ministrul transporturilor, Eamon Ryan, nu va elabora un plan pentru reluarea călătoriilor internaționale.

„Noi, în industria turismului, suntem extrem de nefericiți. Ceea ce ni s-a promis nu este o redeschidere – este doar un anunț. Avem două probleme principale în acest moment. Irlanda este închisă pentru turism, deoarece vizitatorii din Marea Britanie trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile, deși ei pot călători, Regatul Unit având 75% dintre adulți vaccinați.

„L-am rugat pe Eamon Ryan, care este fără îndoială unul dintre cei mai răi miniștri ai transporturilor pe care l-am avut vreodată să vină cu un plan. Eamon Ryan a avut un plan bine structurat pe biroul său din iulie anul trecut și nu a făcut nimic. Este un om drăguț, dar este complet ineficient.”, a declarat CEO-ul companiei Ryanair.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii