Jurnalist franco-irlandez, ucis în Ucraina

69
Fox News journalist Oleksandra "Sasha" Kuvshynova, who was killed in Ukraine after the vehicle in which she was traveling was struck by incoming fire, works with colleagues Trey Yingst and cameraman Pierre Zakrzewski in Ukraine in an undated photograph. FOX News/Handout via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVE. MANDATORY CREDIT. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

În Franţa a fost deschisă o anchetă cu privire la o posibilă crimă de război după uciderea, luni, în Ucraina, a jurnalistului franco-irlandez Pierre Zakrzewski, a declarat miercuri procuratura antiteroristă (Pnat), competentă în materie de crime împotriva umanităţii, la solicitarea AFP.

Pnat a indicat că ancheta, posibilă ca urmare a cetăţeniei franceze a jurnalistului, este deschisă pentru ”atac intenţionat asupra vieţii unei persoane protejate de dreptul internaţional” şi ”atac deliberat împotriva unui civil care nu participă direct la ostilităţi”.

Cameramanul Pierre Zakrzewski de la Fox News a fost ucis în timp ce acoperea jurnalistic războiul din Ucraina, a anunţat marţi canalul de televiziune american. El este al cincilea jurnalist şi al doilea reporter străin ucis de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii