Irlanda va lansa o listă a ţărilor spre care se va putea călători. Spania şi Portugalia ar putea să fie excluse pentru început

494
Imagine de Dariusz Sankowski de la Pixabay

Guvernul va publica, săptămâna viitoare, o listă cu ţările înspre care se va putea călători în siguranţă, aşa numita listă verde.

Aceasta ar urma să cuprindă ţările în care călătoriile vor fi posibile fără carantinare, urmând a fi publicată la finalul săptămânii viitoare.

Lista va fi actualizată săptămânal, iar oamenilor li se va cere să evalueze riscul de a călători înainte de a porni la drum.

Portugalia înregistrează, în prezent, un nou focar la Lisabona, în timp ce Spania a fost lovită mai greu decât Irlanda, aşa că e prea puţin probabil ca acestea să fie incluse la început.

În plus, îndrumarea actuală conform căreia nu sunt recomandate călătoriile în străinătate din motive neesențiale rămâne valabilă.

Și Taoiseach Micheal Martin a avertizat că lucrurile s-ar putea schimb dacă cresc cazurile de coronavirus.

„Ceea ce îi îngrijorează pe oficialii responsabili de sănătatea publică și pe mine, personal, este volatilitatea continuă la nivel internațional.

„Unele județe care mergeau bine acum trei săptămâni nu se descurcă la fel de bine acum, așa că cred că trebuie să fim foarte precauți deoarece redresarea noastră economică depinde de suprimarea continuă a virusului.”, a spus acesta.

Departamentul de Afaceri Externe afirmă: „Autoritățile irlandeze sfătuiesc împotriva tuturor călătoriilor neesențiale efectuate peste mări până la o notificare ulterioară. Asta include Marea Britanie, dar nu se aplică Irlandei de Nord. De asemenea, include toate călătoriile cu navele de croazieră.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comentarii