Irlanda: Alte 1.000 de locuri de muncă vor fi create în pandemie

443
Image: IrishMirror

În ciuda pademiei, șantierele sunt deschise, iar oamenii de afaceri fac investiții, generând ulterior locuri de muncă. Autoritățile irlandeze au anunțat crearea a circa 1.000 de roluri noi în mai multe domenii.

Peste 850 de poziții vor fi disponibile la Centrul Comercial Naas din Co Kildare, unde construcția a fost abandonată acum 15 ani.

Între timp, firma de software Transact creează peste 100 de locuri de muncă în orașul Limerick.

În Kildare, grupul Roche va realiza 750 de locuri de parcare, iar centrul va găzdui mai multe spații destinate vânzării cu amănuntul, birouri și apartamente.

„Avem un impuls și o determinare pentru a livra acest proiect spre binele orașului, iar familia Roche va inversa efectul negativ grav pe care l-a însemnat abandonarea acestei proprietăți pentru locuitorii din Naas”, a transmis constructorul.

Lucrările pe șantier au început cu 150 de muncitori în construcții care vor trebui să finalizeze lucrarea până la finalul lui 2022.

Compania de soluții software Transact își va ridica noul campus digital, de ultimă generație, în Limerick.

Acesta va servi ca sediu internațional al firmei.

Tanaiste și ministra al întreprinderilor, Leo Varadkar, a declarat: „Aceasta este o veste cu adevărat binevenită pentru regiunea Mid-West, unde s-a dezvoltat în ultimii ani un puternic cluster de servicii financiare.

„Anunțul de astăzi este o dovadă suplimentară a capacității Irlandei de a atrage astfel de investiții, datorită disponibilității unei forțe de muncă cu înaltă calificare și talent.”

Șeful Transact, David Marr, a adăugat: „Cu mare entuziasm și apreciere, Transact anunță înființarea unui nou centru de inovare tehnologică, reprezentând componenta finală și critică a viziunii și strategiei noastre globale.

„Suntem plăcut surprinți de căldura cu care am fost primiți în comunitatea Limerick și mulțumim IDA pentru parteneriatul lor semnificativ. Fără acesta, nimic din toate astea nu ar fi posibile.”

Firma are disponibile posturi de cercetători de date, manageri, arhitecți și dezvoltatori.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii