Irlanda a inclus patru țări europene pe lista celor pentru care se impune carantină obligatorie în hoteluri

1210

Guvernul irlandez a extins la finalul săptămânii trecute la 71 lista ţărilor cu „risc înalt” de COVID-19 care îi obligă pe călătorii veniţi din aceste destinaţii să fie plasaţi într-o carantină obligatorie de 14 zile în hoteluri şi care include de-acum Franţa, Italia, Luxemburg şi Belgia, relatează EFE.

Sunt vizate de această măsură şi Canada, SUA şi Turcia, deoarece au o incidenţă în ultimele 14 zile de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Actuala listă a celor 71 de ţări cu „risc înalt”, în care este prezentă de luna trecută şi Austria, cuprinde în principal destinaţii din America de Sud, Caraibe şi Africa.

Legislaţia irlandeză îi obligă pe călători să-şi rezerve o cameră la un hotel desemnat înainte de începerea călătoriei din ţara de origine, la un cost de aproape 2.000 de euro de persoană.

Sunt de asemenea obligaţi să se izoleze în hoteluri toţi cei care vin în ţară, indiferent de destinaţie, care nu deţin un test PCR negativ, deşi ambele categorii pot ieşi din carantină dacă testul negativ pentru COVID-19 este prezentat după câteva zile.

Ultimele cifre oficiale publicate duminică seara arată că s-au înregistrat 269 de cazuri noi și un deces din cauza coronavirusului.

 Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii