Introducerea carantinei obligatorii în hoteluri, pe ultima sută de metri

1006
Image: RTE.ie

Parlamentarul Sinn Féin, Pearse Doherty, susţine că introducerea carantinei obligatorii are loc prea târziu, modul de abordare a problemei de către Guvernul irlandez fiind total greşit.

Doherty a explicat că este extrem de frustrant pentru oameni și că ar fi trebuit să existe o interdicție de călătorie pusă în aplicare imediat de Guvern, adică de îndată ce a aflat de noua tulpină identificată în Brazilia.

Parlamentarul, care este şi purtătorul de cuvânt al Finanțelor din Sinn Féin, a declarat că există temerea că sunt deja persoane infectate cu noua tulpină care au ajuns în Irlanda, acestea nefiind supravegheate.

În acelaşi context, liderul Partidului Verde și Ministrul Transporturilor, Eamon Ryan, a declarat că cel mai probabil carantina hotelieră obligatorie va fi „activă” într-o săptămână sau două.

Până când legea va fi adoptată şi pusă în practică, Gardai face verificări pentru a se asigura că persoanele care sunt menite să fie în carantină la întoarcerea din străinătate respectă această măsură.

Autorităţile irlandeze vor să aprobe o lege prin care persoanele care ajung din ţările aflate pe o listă de 20 de ţări, considerate roşii, să fie obligate să stea în carantină în hoteluri, pe cheltuiala proprie, timp de 14 zile. Aceeaşi măsură a fost aprobată deja în UK, unde pentru două săptămâni de cazare, o persoană trebuie să scoată din buzunar 1.700 de lire sterline.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii