Interzicerea de a folosi apa în anumite condiţii rămâne în vigoare, în ciuda precipitațiilor recente, confirmă Irish Water

99
Image: Galway Bay FM

Interdicția HOSEPIPE va rămâne în vigoare în toată țara, insistă Irish Water, chiar dacă a plouat considerabil în ultimele zile.

Irish Water a făcut apel la public să continue eforturile de a conserva apa și de a o economisi pentru activități esențiale.

Compania a adăugat că interdicția va fi valabilă şi în săptămânile următoare deoarece solul este încă uscat după lipsa precipitațiilor din martie, aprilie și mai.

O purtătoare de cuvânt a Irish Water a spus că: „Necesitatea Ordinului de conservare a apei s-a datorat primăverii excepțional de uscate și a lunii mai care a fost cea mai secetoasă din 1850 încoace, în unele zone.

Din păcate, perioadele scurte de precipitații, cum ar fi cele pe care le-am experimentat săptămâna trecută, nu sunt suficiente pentru a readuce sursele de apă la niveluri normale.”

Irish Water insistă că este necesară această interdicţie care ar putea rămâne în vigoare şi după sfârșitul lunii iulie.

Dacă situația se îmbunătățește, vom lua în considerare ridicarea interdicţiei, dar dacă condițiile nu se îmbunătățesc sau se deteriorează, va trebui să avem în vedere extinderea Ordinului de conservare a apei după 21 iulie.”

Un meteorolog al Met Eireann a explicat că pământul rămâne uscat, însă ploile din aceste zile ar putea să mai îmbunătăţească situaţia.

„Este nevoie de o perioadă mai lungă pentru ca precipitațiile abundente să sature solul. Sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți săptămâna viitoare.”, a spus meteorologul Deirdre Lowe

Dacă vrei să rămâi la curent cu informaţiile de actualitate din Irlanda şi nu numai, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii