Guvernul va anunța săptămâna viitoare ce se va întâmpla de la începutul lunii decembrie

266
Image: RTE.ie

Taoiseach a transmis că oamenii se vor putea bucura de sărbătorile de iarnă. Micheál Martin a spus că Guvernul va lua o decizie săptămâna viitoare cu privire la modul în care țara va ieși din restricțiile de nivel 5, la începutul lunii decembrie.

El a declarat în fața colegilor săi din Fianna Fail că trebuie avută încredere în oameni că vor avea grijă să rămână în siguranță în perioada de Crăciun.

Reducerea restricțiilor va fi dezbătută marți în Dáil, înainte ca Guvernul să ia o decizie în acest sens.

Martin a sugerat că procesul nu va fi ușor, dar a spus că vor fi ridicate anumite restricții, mai ales că Irlanda este una dintre cele trei țări din Europa care a avut o abordare foarte bună în lupta împotriva coronavirusului.

Deputatul Barry Cowen a menționat că ar trebui să existe consultări imediate cu sectorul ospitalității. Acesta este de părere că doar așa vor putea fi trasate noi linii directoare pentru a permite clienților să mănânce și să bea în interior.

Tot în cadrul ședinței Dáil, Fine Gael TD Eoghan Murphy a declarat că propunerea de a amenda persoanele care au participat la adunări în aer liber ar putea să le împingă să se refugieze în spații închise, lucru care nu este de dorit.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii