Gardai: Restricțiile nu se aplică persoanelor din Irlanda de Nord care vin în excursii de o zi

1154
Gardai conduct a COVID-19 checkpoint near Newbridge, Co. Kildare (Image: Colin Keegan, Collins Dublin)

Reprezentanţii Gardai anunţă că restricțiile luate în contextul coronavirusului nu se aplică persoanelor care vin în excursii de o zi din Irlanda de Nord.

Ofițerilor din regiunile de frontieră li s-a spus să nu facă arestări chiar dacă asta înseamnă, în multe cazuri, încălcarea unor măsuri valabile încă de luna trecută, potrivit RTE News.

O lacună în legislația semnată de ministrul Sănătății, Simon Harris, face astfel ca reglementările să nu se aplice celor care locuiesc în afara statului.

Gardai a organizat puncte de control în întreaga țară pentru a întoarce din drum oamenii care călătoresc mai mult de doi kilometri, în cazul în care călătoriile sunt considerate inutile pe vremea pandemiei.

Până în prezent, nu au fost făcute multe arestări. Din cauza incertitudinii, un ofiţer superior dintr-o regiune de frontieră şi-a întrebat superiorii vizavi de această problemă.

Potrivit RTE, restricţiile de circulație se aplică persoanelor „al căror loc de reședință este situat într-o locație geografică relevantă”, iar un loc de reședință este considerat ca fiind „casa unei persoane”.

Reprezentanţii Gardai au transmis astfel că reglementările nu se aplică călătoriilor de o zi a celor din Nord.

Comentarii