Garda a arestat şapte persoane care au încălcat restricţiile în week-end-ul de Paşte

1346
Garda Commissioner Drew Harris (Image: RTE YouTube)

Şapte persoane au fost reţinute de către oamenii legii în week-end-ul care s-a încheiat pentru că nu au respectat măsurile impuse de Guvern pe fondul COVID-19.

Peste 150 de puncte de control permanente și alte 500 mobile au funcţionat de miercurea trecută până luni, 13 aprilie, în cadrul operațiunii Fanacht.

Persoanele arestate pentru că nu au respectat noile reglementări, au fost eliberate ulterior, doar că autorităţile vor trebui să decidă dacă le vor fi aduse acuzaţii.

Comisarul Drew Harris a ţinut însă să mulţumească publicului care a înţeles să respecte restricțiile.

„În weekend-ul de Paște a existat un nivel foarte ridicat de conformitate cu liniile directoare de sănătate publică. Vreau să mulțumesc publicului pentru asta. Acest lucru a ajutat la salvarea de vieți.”, a spus acesta.

„În mod regretabil, a existat o minoritate mică care nu a respectat liniile directoare sau alte legi, aşa că Garda nu a avut altă opțiune decât să aplice legea.”

„În plus, au existat 144 de incidente legate iniţial de COVID-19, care s-au dovedit a fi ulterior infracţiuni legate de ordinea publică, traficul rutier, violenţă şi droguri. De asemenea au fost depistate adunări nepermise în locuinţe şi pe stradă, dar şi călătorii neesenţiale.”

Amenzile pentru cei care nu respectă restricţiile pot să ajungă până la 2.500 de euro. Totodată, oamenii legii pot aplica sancţiuni cu închisoare de până la şase luni.

Comentarii