Fraude la telefon, un nou atac la adresa irlandezilor

1100
Image: (Photo credit should read ISSOUF SANOGO/AFP via Getty Images

Gardai avertizează, din nou, în legătură cu apelurile telefonice înșelătoare provenite de la un număr care începe cu 083.

Oamenii din toată țara sunt inundați cu apeluri care vin de obicei de la o persoană care pretinde că este de la Revenue sau de la Departamentul de Protecție Socială.

Escrocii lasă, de asemenea, mesaje vocale și cer oamenilor să răspundă, cerându-le în cele din urmă numerele PPS sau detaliile bancare. Altor persoane li se spune că există un mandat pentru arestarea lor și, în consecință, conturile lor au fost compromise.

Oamenii legii au emis un avertisment cu privire la această înșelătorie săptămâna aceasta, întrucât continuă să-i afecteze pe irlandezi.

„A existat o creștere substanțială a numărului de persoane care primesc apeluri telefonice de phishing de la persoane care pretind a fi de la Revenue and Dept Protection Social. Persoana primește inițial un apel telefonic sau un mesaj vocal de la un număr 083. Mesajul vocal este de obicei o voce automată care îi sfătuiește să apese 1.

„Odată selectat acest lucru, sunteți direcționat către o persoană care vă informează că numărul PPS sau contul bancar a fost utilizat în anumite infracțiuni grave, spălare de bani sau trafic de droguri. Unii oameni sunt înştiinţaţi că există un mandat pentru arestarea lor şi că au conturile compromise sau implicate într-o infracțiune și pentru a-și asigura banii, aceştia trebuie mutaţi într-un alt cont.

„Într-o serie de cazuri recente, victimele acestor tipuri de infracțiuni au fost convinse să descarce aplicații și să permită accesul de la distanță la laptopurile lor, permițând astfel fraudatorilor să aibă acces la datele lor personale și la serviciile bancare online. Apoi au mutat banii în conturi diferite.

„În toate cazurile, ceea ce își dorește fraudatorul este datele personale ale victimei și controlul contului lor bancar pentru a le fura banii.”, a transmis Gardai.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii